תאונת עבודה - כוויה ממיכל מים רותחים
תאונת עבודה - תאונת דרכים בדרך מהעבודה
נפגעתי בתאונת דרכים בדרכי הביתה מהעבודה.
האם אני מוגדר כנפגע תאונת דרכים או נפגע תאונת עבודה?
תאונת דרכים המתרחשת בדרך אל העבודה, במהלך העבודה, או בדרך חזרה מהעבודה למקום מגוריך, תוגדר גם כתאונת עבודה. על כן, הינך זכאי לקבלת פיצוי הן מהביטוח הלאומי והן מחברת מהביטוח (לתשומת ליבך כי אין כפל פיצוי).מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה לנזקי גוף בתאונות עבודה ותאונות דרכים ובכך לממש את זכויותיך באופן אופטימאלי.
תאונת עבודה - נזקי גוף בדרך לעבודה
בדרכי לעבודה, נפלתי ושברתי רגל.
בביטוח לאומי טוענים שאין מדובר בתאונת עבודה. האומנם כך?
כל פגיעה המתרחשת בדרך לעבודה צריכה להיות מוגדרת כתאונת עבודה, ובלבד שהוכח שאכן היית בדרכך לעבודה. לתשומת ליבך כי ייתכן שעומדת לרשותך אפשרות לתבוע גם את המזיק (בעל המקרקעין) אם הנפילה אירעה כתוצאה מקיומו של מפגע. משרד חקירות
תאונת עבודה - ערעור על קביעת וועדה רפואית
ועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה כי תאונת עבודה שעברתי אינה מזכה אותי בנכות.
איני מסכים עם קביעה זו. האם באפשרותי לערער?
בוודאי! באפשרותך לערער על החלטותיה של ועדה רפואית מדרג ראשון בפני ועדה לעררים ולאחר מכן לבית הדין לעבודה. אמליץ להצטייד בחוות דעת רפואית מטעמך ורצוי מאוד להיעזר בליווי וייעוץ משפטי צמוד שיאפשר לך למצות את זכויותיך בכל הנוגע לנזקי גוף בתאונת עבודה ובביטוח לאומי.
תאונת עבודה - מה להביא לוועדה רפואית ?
נקבע לי מועד לוועדה רפואית. מה עלי להביא עימי?
עליך להצטייד בתעודת זהות, מסמכים רפואיים הרלבנטיים לתאונת עבודה, חוות דעת רפואיות על נזקי גוף בתאונת עבודה, סיכומי מחלה, תעודות על אובדן כושר עבודה, בדיקות הדמיה וצילומי רנטגן מפוענחים והכי חשוב – אל תשכח להשאיר אצלך עותק מכל המסמכים.
תאונת עבודה - המעביד מסרב לשלם, מה עושים?
נפגעתי במהלך עבודתי והמעביד מסרב לחתום על התביעה לדמי פגיעה. מה עליי לעשות?
על המעביד לחתום על טופס ב.ל. 250. במידה שהוא מסרב, עליך לעדכן את ביטוח לאומי, אשר יפנה ישירות למעבידך ויחייב אותו בהגשת הטופס.
תאונת עבודה - אירוע לב במהלך העבודה
אני נהג בחברת הובלות ובמהלך עבודתי לקיתי באירוע לב. האם אני יכול לתבוע את המעביד על נזקי גוף?
כדי לתבוע בגין נזקי גוף בתאונת עבודה, עליך להוכיח כי אירוע הלב התרחש כתוצאה מביצוע עבודתך: עומס עבודה, תאונה, ויכוח עם עמית לעבודה, או לקוח וכדומה. לכן מומלץ להיעזר בעורך דין מומחה בתאונות עבודה, על מנת להוכיח קשר סיבתי ובמרבית המקרים מומלץ להצטייד בחוות דעת רפואית.
תאונת עבודה - חשיפה לחומרים מסוכנים
במהלך 15 שנות עבודתי במפעל, נחשפתי לחומרים מסוכנים וכיום, בגיל 47, אובחנתי כחולה אסטמה.
האם ניתן לתבוע את המעסיק על תאונת עבודה?
ייתכן ותוכל לתבוע את המעסיק ואף קיימים תקדימים לכך. לשם הוכחת הקשר הסיבתי, היעזר בעורך דין שיבחן את הבסיס המשפטי של התביעה, יסייע לך להיערך לקראתה באמצעות ביצוע בדיקות, איסוף מסמכים רפואיים והשגת חוות דעת רפואיות שיאפשרו לך להשיג פיצוי כספי מקסימאלי עבור נזקי גוף בתאונת עבודה.
תאונת עבודה - נזקי גוף במהלך יום כיף
בחברה בה אני עובד התקיים יום כיף לעובדים במהלכו התקיימה פעילות אתגרית בה מעדתי ושברתי את פרק כף היד. האם אוכל לתבוע את מעסיקי בגין נזקי גוף?
תאונה המתרחשת ביום כיף שאורגן ע"י המעסיק, מוגדרת כתאונת עבודה, אף על פי שאין מדובר ב"עבודה"
אלא באירוע חברתי. תאונת עבודה זו מזכה אותך בפיצוי מהביטוח הלאומי. ייתכן שיש מקום לתבוע גם את המעביד או גורמים נוספים (למשל בעל המקרקעין, מפעיל המתקן, או החברה המארגנת) אם המעידה אירעה על רקע מכשול או מפגע שהיה. מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתאונות עבודה.
רשלנות רפואית - מתי משלמים שכר טרחה?
ברצוני לשכור עו"ד לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית. האם עלי לשלם את שכר הטרחה מראש?
לא בהכרח. במרבית המקרים שכר הטרחה עבור טיפול בתיק רשלנות רפואית משולם רק בתום ההליך והוא נגבה מסכום הפיצוי הכספי שקיבלת. העניין, כמובן, תלוי בהסכם שכר הטרחה עם העורך דין המטפל.
רשלנות רפואית - מהו אורך ההליך המשפטי?
הגשתי תביעת רשלנות רפואית כנגד בית חולים בו עברתי ניתוח רשלני.
כמה זמן אורך ההליך המשפטי עד לפסק הדין?
בתביעות רשלנות רפואית, טחנות הצדק טוחנות לאט… הליך תביעה בגין רשלנות רפואית הינו הליך משפטי ועובדתי מורכב ביותר. איתור ואיסוף המסמכים והעדויות, קבלת חוות דעת של מומחים רפואיים ומתן פסק דין בשאלה האם אכן מדובר בניתוח שהסתבך בשל רשלנות רפואית, עשויה להימשך מספר שנים.
רשלנות רפואית - מסמכים חסרים לצורך תביעה
לפני שנתיים נולד בני, כשהוא סובל ממום בלב שלא אותר במעקב הריון שערכתי בקופת החולים שלי.
לקראת הגשת תביעת רשלנות רפואית, דרשתי וקיבלתי את התיק הרפואי שלי מקופת החולים.
לצערי, חלק מהמסמכים המתעדים את מעקב ההיריון, חסרים. מה לעשות?
ניהול, רישום ותיעוד רשומות רפואיות הם באחריות המוסד הרפואי ואף מוסדרים בתקנות בריאות העם (שמירת רשומות), התשל"ז-1976. במידה שלמידע החסר חשיבות מכרעת בנוגע להוכחת רשלנות רפואית, נטל ההוכחה יועבר אל כתפי הנתבע (קופת החולים במקרה זה) והוא יידרש להוכחה כי לא הייתה רשלנות מטעמו. עוד אציין כי כיום בתי המשפט מייחסים חשיבות רבה לשמירת רשומות רפואיות ועריכתן כנדרש.
רשלנות רפואית - האם אני יכול לקבל את התיק הרפואי ללא צוואה?
<p class="MsoNormal" dir="RTL"><b><span lang="HE" style="font-size: 10.0pt; font-family: 'Arial','sans-serif'; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-hansi-font-family: Calibri; color: #0070c0;">אבי נפטר במהלך ניתוח שהסתבך וברצוני לבדוק האם מותו לא נגרם כתוצאה מרשלנות של המנתח. בית החולים טוען כי כל עוד אין ברשותי צו ירושה או צוואה, אינני יכול לקבל את תיקו הרפואי. האומנם?</span></b></p>
<p> </p>
<p class="MsoNormal" dir="RTL"><span lang="HE" style="font-size: 10.0pt; font-family: 'Arial','sans-serif'; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-hansi-font-family: Calibri;">משתתף בצערך ובצער המשפחה. החוק קובע כי תיקו הרפואי של חולה שנפטר שייכת לעיזבונו ולכן עליו להימסר ליורשים החוקיים. משרד הבריאות קבע כי יורשי הנפטר יקבלו את התיק הרפואי (תמורת תשלום סמלי) גם ללא צו ירושה או צוואה תקפה – בתנאי שחתמו על "תצהיר יורשים" בפני עורך דין (מסמך אותו ניתן לקבל בבית החולים).</span></p>
רשלנות רפואית - עד כמה זמן ניתן לתבוע?
כשהייתי בת 13 נפגעתי כתוצאה מטיפול אורתופדי רשלני, אך הוריי בחרו לא לתבוע את הרופא המטפל.
כיום אני בת 23. האם באפשרותי לתבוע כעת על רשלנות רפואית?
תקופת ההתיישנות בגין תביעת רשלנות רפואית היא 7 שנים מיום האירוע ולגבי קטין – 7 שנים ממועד הפיכתו לבגיר. לכן, מכיוון שהיית קטינה במועד הרלבנטי, באפשרותך לתבוע את הגורם המטפל עד הגיעך לגיל 25. ישנם אף חריגים המאריכים את תקופת ההתיישנות: למשל, במידה והשלכות הרשלנות הרפואית התגלו אצלך באיחור, עשוי בית המשפט להאריך את תקופת ההתיישנות ולקבוע כי היא תחל ממועד הגילוי ולא ממועד האירוע.
רשלנות רפואית - ממה מורכב הפיצוי?
ממה מורכב הפיצוי בגין רשלנות רפואית וכיצד מחשבים אותו?
הפיצוי בגין רשלנות רפואית מתחשב בד"כ בנזק הכלכלי שנגרם לתובע בעקבות מגבלתו הרפואית והשפעת הגבלה על תפקודו. ישנם מספר ראשי נזק ברי פיצוי: אובדן השתכרות ופנסיה הוצאות רפואיות ו/או פרא רפואיות ו/או שיקומיות, הוצאות נסיעה, הוצאת בגין עזרת הזולת, פיצוי בגין כאב וסבל ואובדן הנאות החיים. בנוסף, ישנם ראשי נזק המתאימים למקרים ספציפיים כגון: הוצאות קבורה ואבל, אובדן שירותי אם/אב, אובדן קצבת זקנה, קיצור תוחלת חיים, עלויות שכר אפוטרופוס ועוד.
סכום הפיצוי משתנה ממקרה למקרה ומושפע, כמובן, משיעור הנכות הרפואית שנקבעה ומהמגבלות התפקודיות. אציע לפנות לעו"ד הבקיא ברשלנות רפואית.
רשלנות רפואית - מה הן העלויות?
אני עומד להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. מה הן העלויות הכרוכות בתהליך כולו?
העלויות משתנות ממקרה למקרה, בהתאם להיקף התביעה ולמשרד עורכי הדין המטפל. חלק מן ההוצאות יש לשלם בתחילת ההליך ואת חלקן יש לשלם ככל שההליך מתקדם.
יש לקחת בחשבון הוצאות כגון אגרת בית משפט אשר יש לשלם בתחילת ההליך בסך 712 ₪ בתביעת נזקי גוף המוגשת לבית משפט שלום ו-1,212 ₪ בתביעת נזקי גוף המוגשת לבית המשפט המחוזי; עלויות איתור ואיסוף מסמכים מהמוסדות הרפואיים, העשויות להגיע לכדי מאות שקלים; עלות חוות דעת רפואיות העשויה לנוע בין 3,000 ₪ ל- 20,000 ₪, תלוי בזהות המומחה ובתחום הרלבנטי; שכר עדים וכיוצ"ב.
חשוב לציין כי משרדי אינו גובה עלות בגין פתיחת תיק ושכר הטרחה נגבה אך ורק במידה שמתקבל פיצוי.
כמו כן, במקרה של זכייה בתביעת רשלנות רפואית, הנתבעים יחויבו בתשלום הוצאותיך.
רשלנות רפואית - מה הם סיכויי ההצלחה שלי לתביעה?
אני שוקל לתבוע בגין רשלנות רפואית. כיצד ניתן להעריך מראש, מה הם סיכויי ההצלחה שלי?
כל הליך רפואי כרוך בסיכון ולא כל נזק שנוצר מאותו הליך, הוא תוצר של רשלנות רפואית. בחינת המקרה מראש ע"י משרד עורכי דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית, יספק לך מענה האם אכן מדובר במקרה רשלנות רפואית, האם הטיפול שקיבלת היה שלא בגדר הטיפול הסביר, האם נגרם לך נזק והאם אותו נזק הינו תוצאה ישירה של הטיפול הרשלני לו זכית ולא מגורמים אחרים.
רשלנות רפואית - איחור רב בגילוי מחלה, האם יש בסיס לתביעה?
לאימי גילו סרטן סופני באיחור רב, למרות שבדיקות שערכה בקופת החולים העידו שמשהו לא בסדר…
האם יש בסיס לתביעת רשלנות רפואית?
אי הגילוי אינו מהווה בהכרח עילה לתביעת רשלנות רפואית, אלא אם יוכח, באמצעות חוות דעת רפואית, כי היה צריך וניתן לגלות את המחלה קודם לכן וכי גילוי מוקדם יותר היה מאפשר מתן טיפול אשר היה מביא לתוצאה שונה מהתוצאה שאירעה בפועל (למשל לריפוי מלא או חלקי).
רשלנות רפואית - האם ניתן לתבוע בגין טיפול פסיכיאטרי?
האם באפשרותי לתבוע בגין רשלנות רפואית בגין טיפול פסיכיאטרי שקיבלתי?
טיפול פסיכיאטרי הינו טיפול רפואי לכל דבר ועניין ולכן רשלנות בטיפול פסיכיאטרי הינו בגדר רשלנות רפואית. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין.
רשלנות רפואית - ניתוח לייזר שהסתבך
עברתי ניתוח לייזר בעיניים להסרת משקפיים ומאז אינני רואה באחת העיניים. הרופא אמר כי מדובר בסיבוך שכיח לאחר הניתוח, אך זה לא נאמר לי לפני שנותחתי. האם אני יכול לתבוע את הרופא?
בהחלט כן. הפסיקה אף הכירה במקרים דומים. עליך להוכיח כי ההסכמה שלך לניתוח לא הייתה הסכמה מדעת, דהיינו לא הוסברו לך הסיכונים הכרוכים בניתוח ולו היית מודע להם, לא היית מסכים לניתוח. במצב זה תהיה זכאי לפיצוי בגין כל הנזקים שנגרמו לך, על אף שלכאורה, הרופא לא התרשל בביצוע הניתוח. עוד ייתכן שתהיה זכאי לפיצוי גם בגין פגיעה באוטונומיה. בכל מקרה, הייתי מציע לבחון גם את טיב הטיפול שבוצע לך באמצעות מומחה מתאים.
רשלנות רפואית - מעקב היריון לקוי
במהלך ההיריון ביצענו את כל הבדיקות אליהן הופנינו, לרבות סקירות מערכות וחלבון עוברי. למרות זאת לאחר הלידה התברר כי התינוק סובל ממום מולד בלב. האם ניתן לתבוע בגין רשלנות במעקב ההיריון?
לא כל מום שאינו מתגלה במהלך ההיריון מעיד בהכרח על רשלנות במעקב ההיריון ויש לבחון את סוג המום, מיקומו, חומרתו ועוד, על מנת לבחון האם אכן מדובר ברשלנות. עוד אציין כי במקרים אלה, ישנה משוכה נוספת והיא להוכיח כי מדובר במום שלו היה מתגלה, היה מופסק ההיריון בגינו. בהקשר זה, אציע לעיין בהלכה המנחה שיצאה מבית המשפט העליון בסוגיה – ע"א 1326/07 ליאור המר נ' פרופ' עמית ואח'.
תאונות דרכים - גרמתי לתאונת דרכים, האם אני זכאי לפיצויים?
הייתי מעורב בתאונת דרכים שהתרחשה באשמתי. האם אני זכאי לפיצויים?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים מזכה אותך בקבלת פיצוי על נזקי גוף שנגרמו לך כתוצאה מהתאונה – ללא קשר למידת אשמתך ולאופן התרחשות התאונה. להשגת פיצוי מקסימאלי מומלץ לפנות לעורך דין לתאונת דרכים.
תאונות דרכים - נפגעתי בפגע וברח, את מי לתבוע?
רכבתי על אופניי ונפגעתי מרכב אשר נטש את זירת התאונה ולא אותר עד היום. מי יפצה אותי?
במקרה של תאונת דרכים בה פרטי הפוגע וחברת הביטוח שלו אינם ידועים, באפשרותך להגיש תביעה
נגד "קרנית" – קרן סטטוטורית המפצה נפגעי תאונות דרכים במקרים בהם לא ידועה זהות המבטחת.
תאונות דרכים - אינני מסוגל לעבוד והפיצוי עוד לא שולם, מה עושים?
לפני חודשיים נפצעתי בתאונת דרכים וכתוצאה מכך איני מסוגל לעבוד, הפיצוי עוד לא שולם, יש לי הוצאות רבות עבור טיפולים רפואיים ומצבי הכלכלי מתדרדר. מה לעשות?במקרה זה אין צורך להמתין עד לסוף ההליך המשפטי לצורך קבלת הכספים וניתן להגיש בקשה ל"תשלום תכוף", המהווה תשלום על חשבון כספי הפיצויים העתידיים שיתקבלו. מומלץ ליצור קשר עם עורך דין לתאונות דרכים בהקדם.
תאונות דרכים - כיצד קובעים את גובה הפיצוי המגיע לי?
נפגעתי בתאונת דרכים. כיצד הגופים המבטחים קובעים את גובה הפיצוי המגיע לי?
אחוזי הנכות שנגרמו כתוצאה מהתאונה משמשים כמקור מרכזי לאומדן הנזקים. במקרה בו הוגשה תביעה לבית המשפט, על התובע להגיש בקשה למינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט על מנת שיעריכו הנכות. לפיכך, מומלץ להסתייע בעורך דין המומחה בתאונות דרכים על מנת שיוודא כי בית המשפט ימנה מומחים במלוא התחומים הרפואיים הנדרשים ויטיל את שכר טרחת המומחים על חברות הביטוח ולא על התובע.
תאונות דרכים - כיצד מחשבים את סכום הפיצויים למשפחה של הרוג בתאונה?
קרוב משפחתנו נהרג בתאונת דרכים. כיצד נדע מה סכום הפיצויים המגיע לאלמנתו ולילדיו?
משתתף בצערך ובצער המשפחה. גובה הפיצוי נגזר ממספר גורמים כגון: גילו של הנפטר, הכנסתו החודשית והאם הותיר אחריו שאירים. בנוסף העזבון/שאירים זכאים לפיצויים בגין כאב וסבל הקבוע בחוק, בגין עלות הקבורה והמצבה, בגין אובדן שירותי אב/בעל ובגין אובדן קצבת זקנה.
על מנת למצות את מלוא הזכויות, מומלץ שתיעזרו, מוקדם ככל האפשר, בשירותי עורך דין לתאונת דרכים אשר ינהל את התביעה באופן מקצועי וימקסם את גובה הפיצוי שתקבלו מחברת הביטוח.